
ROSKILDE / KOLDING: Boligministeren har fået flere henvendelser fra kommunalpolitikere, som langer ud efter den såkaldte 'ghettoliste'. En af dem kommer fra borgmester i Roskilde Joy Mogensen (S).
Hun kritiserer først og fremmest, at to boligområder i Roskilde sidste år kom på listen, men hun sætter også spørgsmålstegn ved selve idéen om at udpege bestemte områder til særligt belastede.
- Jeg ser gerne en generel diskussion af, hvad en liste af denne art overhovedet kan bruges til. Det virker stigmatiserende på både børn og voksne, hvis de udpeges til at bo i en såkaldt ghetto. Det er jo et positivt fokus, der er brug for i stedet for, siger Joy Mogensen, som har inviteret minister for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen (S) på besøg i Roskildes to såkaldte 'ghettoer'.
I Kolding deler formand for Integrationsrådet, Marwan Zobi (S) Joy Mogensens opfattelse. Også han har skrevet til Boligministeriet, fordi han mener, at listerne, og måden boligområderne omtales, er stigmatiserende.
- Listerne medvirker til at stemple boligområderne til problematiske områder at bo og færdes i, og dermed stempler man også de mennesker, som bor i området, skriver han.
Derfor foreslår Marwan Zobi, at man lader det være op til beboerne at vælge, hvordan deres område skal beskrives.
Ghettolisten indeholder i alt 33 almennyttige boligområder rundt om i landet. Den har eksisteret siden 2010 og opdateres hvert år.
Bydele, der får betegnelsen ghetto er på mere end 1.000 indbyggere og opfylder to af følgende tre kriterier:
• Andelen af indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande overstiger 50 pct.
• Andelen af 18-64-årige uden tilknytning til arbejdsmarkedet eller uddannelse overstiger 40 pct.
• Antallet af dømte for overtrædelser af straffeloven, våbenloven eller lov om euforiserende stoffer overskrider 270 per 10.000 indbyggere.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.