Tre af 22 kommuner, der har benyttet resultatlønnede konsulenter til at finde besparelser på socialområdet, har nu genoptaget en række borgersager, skriver Altinget. De 19 resterende kommuner foretager sig intet, og det får både Ankestyrelsen og social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) til at indskærpe, at alle kommuner skal rette op på sager, hvor resultatlønnede konsulenter har deltaget i sagsbehandlingen.
Ankestyrelsen afgjorde i sommer, at konsulenter på no-cure-no-pay-kontrakter er inhabile, fordi de har en økonomisk interesse i afgørelserne. 22 kommuner har haft den slags aftaler med eksterne konsulenter, og af dem har kun Silkeborg, Holstebro og Kerteminde genoptaget gamle sager.
De resterende 19 mener for hovedpartens vedkommende ikke, at konsulenterne har deltaget i egentligt sagsforberedende arbejde, og at der derfor ikke er noget rette op på. Men ”Ankestyrelsen fortsætter med at følge op hos kommunerne, og jeg vil selv følge sagen tæt,” skriver Astrid Krag til Altinget.
mk
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.