dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
doi

Esbjerg tænker nyt og fastansætter plejefamilier

Esbjerg gentænker anbringelser og ansætter socialpædagoger som akutplejefamilier
27. FEB 2015 12.51

ESBJERG: Esbjerg Kommune har fundet en ny model for familieplejeres ansættelsesforhold: Socialpædagoger og andre fagligt egnede ansættes på en døgninstitution og kan ved akut opståede behov omdannes til akutplejefamilie i op til seks måneder - uden at medarbejderens overenskomstmæssige ansættelse ændres med det mindste komma. Det skriver fagbladet Socialpædagogen.

Tilbudschef Bente Skov Enevoldsen fra Esbjerg Kommune siger til fagbladet Socialpædagogen:

- Mange kommuner har leget lidt med det her, men der er ikke nogen steder, hvor de har fastansat plejefamilierne, sådan som vi har gjort det. Der skiller vi os ud.

Tager arbejdet med hjem
Når medarbejderen bliver 'akutplejefamilie' tager medarbejderen i bogstaveligste forstand 'arbejdet med hjem' - men kommer jævnligt forbi døgninstitutionen og kan sparre med kollegaerne, modtage supervision og komme med på ture og kurser.

- Som ledere ved vi jo udmærket, at hvis medarbejderne skal præstere godt, så skal de også trives. Så skal de opleve, at de har nogle trygge vilkår som en del af det. Samtidig skal de også have sparring i forhold til deres faglighed, og rigtig mange vil gerne føle, at de hører til i en medarbejdergruppe, siger Bente Skov Enevoldsen.

Den nye type ansættelser blev i 2013 godkendt efter et forhandlingsforløb hos både KL, Socialpædagogerne og Esbjerg Kommune og foreløbig har fem børn været anbragt i en akutplejefamilie.

'De har i hvert fald ikke sparet'
Michael Madsen, der er kredsformand for Socialpædagogerne i Sydjylland, er glad for ordningen. Til fagbladet Socialpædagogen siger han:

- Esbjerg Kommune har jo virkelig været i stormvejr efter de grimme sager med 'Esbjerg-manden' og en sagsbehandling så ringe, at ombudsmanden måtte irettesætte kommunen. På det her område med akutfamilieplejere har Esbjerg Kommune valgt at tænke nyt og i hvert fald ikke spare, og det synes jeg, de har klaret flot. Man har flyttet opgaven over i familiepleje-regi, men man har gjort det på en måde, hvor man ikke risikerede at få kritik på fagligheden.

I løbet af det halve års akutophold skal barnet observeres og beskrives - ligesom der både arbejdes med sproglig stimulation, motorisk udvikling og følelsesmæssig håndtering.

Bente Skov Enevoldsen. der er tilbudschef i familie- og forebyggelsesafdelingen i Esbjerg Kommune siger:

- Målet er, at når barnet så skal videre i systemet om et halvt år - typisk til en varig almindelig plejefamilie - så er det blevet mere harmonisk, og samtidig får vi via akutplejefamilien et indgående kendskab til barnet og dets behov.

rp

Læs hele artiklen 'Plejefamilie med fastansættelse' her

Og artiklen 'De har taget arbejdet med hjem' her

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dksocial.dk/artikel/esbjerg-taenker-nyt-og-fastansaetter-plejefamilier

GDPR