dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
doi

Fire kommuner går imod strømmen og bruger revalidering

Sønderborg, Hjørring, Lolland og Mariagerfjord gør mere og mere brug af at revalideringsordningen, der på landsplan bruges mindre og mindre
16. DEC 2015 10.12

På landsplan er kommunernes brug af revalidering næsten halveret på fem år. Men Sønderborg, Hjørring, Lolland og Mariagerfjord går imod tendensen, skriver Fagbladet 3F.

Over 230 sønderborgensere er i øjeblikket på vej mod en ny fremtid via revalidering. Det er næsten en fordobling i forhold til oktober 2008, hvor antallet af syge på den særlige revalideringsydelse var nede omkring 120. Det viser tal fra jobindsats.dk.

- Jeg har altid som politiker syntes, at revalidering er et godt redskab. Investering i en ny uddannelse betyder selvforsørgelse i mange år fremover - ikke mindst for unge, siger Jan Prokopek Jensen (S), formand for Arbejdsmarkedsudvalget i Sønderborg.

Målet er 250 om året. Et tal, som Leder for Sønderborg Kommunens uddannelsesteam, Rikke Dybbøl Lange, står i spidsen for.

- Vores revalideringsteam får fat i de borgere, der rigtig gerne vil revalidering. Egen motivation er alfa og omega. Og vi matcher også kun til en uddannelse, hvor vi kan se, at der er mulighed for beskæftigelse bagefter. Ellers er det blot endnu et nederlag for borgeren. Men så oplever vi til gengæld også, at indsatsen løfter nogle mennesker, som ellers havde opgivet håbet om at komme videre og blive selvforsørgende, siger Rikke Dybbøl Lange.

Tidlig indsats
Over de næste fire år investerer Hjørring 125 mio. kr. i at få de svageste ud på arbejdsmarkedet. Lige nu ligger antallet af revalideringsforløb lidt under 200. Men seniorkonsulent i kommunens arbejdsmarkedsforvaltning,Torben Birkeholm, har en forventning om, at tallet vil stige de næste år, fordi fokus vil blive udvidet:

- Vi skal satse på den tidlige indsats, som gør, at borgeren ikke hænger fast. Og hvis det er revalidering, der er den rigtige vej, så sætter vi ind dér, siger han.

KL mener, at der er mange andre muligheder for at uddanne og hjælpe borgere med begrænset arbejdsevne og derfor er brugen af revalidering faldende.

- Det skyldes blandt andet, at andre ordninger bliver brugt i stedet - for eksempel bruges løntilskud ofte i stedet for virksomhedsrevalidering. Tilsvarende er der mulighed for at give opkvalificering/uddannelse, uden at det skal være en revalidering, siger formanden for KL's Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg, Jacob Bundsgaard (S).

ka

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dksocial.dk/artikel/fire-kommuner-gaar-imod-stroemmen-og-bruger-revalidering

GDPR