

NÆSTVED: At kommunen i dag står for papirarbejdet ved løntilskuddet, og at et firma blot skal betale fleksjobberen for de timer, han/hun arbejder, er et af argumenterne for at få nye firmaer ind i ordningen.
Jannett Sørensen og Diana Svensson tilbagelægger i en kommunebil såvel kilometre som fordomme i arbejdet for at udbrede kendskabet til kommunens fleksjobbere. De to udgør Næstved Jobcenters fleksjobambassadørteam - et team som regeringen tidligere på året besluttede, at alle kommuner skulle ansætte i forbindelse med den nye fleksjobreform, som trådte i kraft 1. januar 2013.
Bestræbelsen er, at alle virksomheder skal informeres. Har de to ambassadører ikke på forhånd en indgang til virksomheden, griber de knoglen og ringer, og generelt tager virksomhederne godt imod, når de får Jannett eller Diana i røret.
Udover at informere om ordningen og skabe kontakt mellem virksomheder og ledige fleksjobbere, skal ambassadørerne særligt fokusere på at skabe jobs til borgere, der kun kan arbejde få timer om ugen.
Nogle steder er det lykkedes at stable job på benene, som man ellers ikke havde troet muligt. For eksempel en stilling som servicemedarbejder på en campingplads blot én time om ugen. I andre tilfælde er det lykkedes at sætte folks evner i spil på en helt ny måde, så en tidligere radaroperatør i Søværnet pludselig kan stå for kontorarbejde og it-opgaver i en børnehave.
En fleksjobber er en medarbejder, som af helbredsmæssige årsager ikke kan arbejde fuld tid. De kan f.eks. have dårlig ryg som følge af en diskusprolaps, have problemer med at huske på grund af langvarig udsættelse for malerdampe eller have ADHD eller angst, så der er behov for særlige rammer på arbejdspladsen.
Alle, der bliver godkendt til fleksjob, har været igennem et længere jobprøvningsforløb, hvor alle muligheder for at arbejde på normale vilkår er blevet undersøgt.
Med den nye fleksjobordning pr. 1. januar kan man blive godkendt som fleksjobber, hvis man kan arbejde én time om ugen
Tidligere skulle arbejdsgiverne udbetale fuld løn, og selv søge refusion hos kommunen for at få dækket de timer, som fleksjobberne ikke arbejdede. Det er ændret, så virksomhederne i dag slipper for administrativt bøvl og blot skal betale for de timer, fleksjobberen arbejder. Så sørger kommunen selv for at supplere med tilskud.
Tidligere kunne det rent økonomisk ikke betale sig at ansætte en fleksjobber mindre end 12 timer om ugen. I dag aflønner virksomhederne på timebasis og kan ansætte en fleksjobber ned til en time om ugen efter behov. Det giver mulighed for, at særligt mindre virksomheder kan få løst nogle af de opgaver, som der normalt ikke er råd til at ansætte en medarbejder til. Som fx en bogholder eller piccoline.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.