

Flere medier har beskrevet Randers Kommunes brug af de såkaldte mikrofleksjob. Randers Kommune vil i den forbindelse gerne understrege, at jobbene er skabt i overensstemmelse med gældende regler. Og at Randers Kommune samlet set glæder sig over, at det med ordningen lykkes at hjælpe en udsat gruppe af ledige i arbejde.
Samlet set er Randers Kommune glade for, at vi kan skabe øget samfundsmæssig værdi ved at få denne gruppe af ledige i gang på arbejdsmarkedet. De får et arbejde, og vores institutioner får øget deres serviceniveau. Vi har derfor svært ved at se, hvem der taber på ordningen. Og Arbejdsmarkedsstyrelsen har da også meldt ud, at selv en lille udnyttelse af arbejdsevnen er bedre end ingen. Det nikker vi anerkendende til.
Baggrunden for de såkaldte mikrofleksjob er, at Randers Kommune har oplevet, at et stigende antal fleksjobbere ikke kunne finde et arbejde. I den forbindelse har et samlet byråd besluttet at tilbyde mikrofeksjob til den gruppe af personer, der har været på ledighedsydelse i mere end 18 måneder. I alt er planen at oprette 100 mikroflekjob med varieret indhold. Jobbene er på max fem timer om ugen og bliver oprettet på kommunens institutioner.
Det er korrekt, at kommunen vinder økonomisk på ordningen, men Randers Kommune har ikke indregnet gevinsten i sine budgetter. Det er også korrekt, at nogle af de borgere, der får et mikrojob efter denne ordning godt kan arbejde mere end fem timer om ugen. Men det ændrer ikke ved, at ordningen har stor social værdi, der efter vores opfattelse langt overskygger de økonomiske gevinster. Her er der tale om en gruppe mennesker, der har været ledige i lang tid og som har mistet arbejdsidentitet og selvværd. Vi vil gerne løbe denne gruppe i gang, og vi vil konstant arbejde med at udvikle deres arbejdsevne. Det gør vi i hvert enkelt tilfælde, og for nogle fleksjobbere er et mikrojob altså det første skridt på vejen til et job med flere timer.
Randers Kommune har dags dato etableret i alt 64 mikrofleksjob og regner med at nå målet med 100 job inden jul. Derudover har Randers Kommune i indeværende år formidlet 124 nye ordinære fleksjob. Mange af disse er sat i gang på det private arbejdsmarked, hvilket følger naturligt af, at Randers Kommune i sin sagsbehandling matcher den enkelte borgers ønsker, arbejdsevne og behov - og giver det konkrete tilbud ud fra den konkrete vurdering.
Social- og arbejdsmarkedsdirektør i Randers, Steinar Eggen Kristensen
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.