dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
doi
Foto: Kurt Johansen, Polfoto.

Holbæk-sag er startet i forvaltningen

Sine Agerholm (S) håber, nogen i forvaltningen har røde ører, men nu er praksis ændret, og de sager, der er, bliver taget op til revision

HOLBÆK: Selvom det var en dårlig ide, får det ikke nogen konsekvenser for de ansvarlige, at kontanthjælpsmodtagere i Holbæk Kommune fik henvist boliger uden for kommunen. Der fortæller Sine Agerholm (S), formand for arbejdsmarkedsudvalget. Hun ved nemlig ikke, hvem de er, og det går hun heller ikke op i, siger hun til dknyt. Men hun håber, nogen i forvaltningen har røde ører over ikke at informere politikerne om praksis.

- Vi kigger på de sager, vi har nu. Jeg ved ikke, hvor mange, der har fået tilsendt et brev, hvor de bliver bedt om at flytte uden for kommunegrænsen, men lige nu har vi 71 sager, hvor en borger har fået tilsendt et brev med opfordring til at flytte i en billigere bolig. Det er sager, som både kan være, at vi ansviser bolig inden for kommunegrænsen og uden for. De sager tager vi nu op til revision.

Det var Sine Agerholm, som tog sagen op i arbejdsmarkedsudvalget i sidste uge. Det gjorde hun i forlængelse af, at hun af flere medier, som skrev om sagerne, blev gjort opmærksom på, at kontanthjælpsmodtagere i kommunen modtog skrivelser, hvor de fik tilbudt boliger uden for kommunegrænsen, der var billigere, end dem, de sad i. Hvis ikke borgerne tog i mod tilbuddet, ville de miste deres særlige tilskud til høje boligudgifter. Og arbejdsmarkedsudvalget besluttede at stoppe den praksis.

Det er startet i administrationen
Ifølge Sine Agerholm var der ingen politikere i byrådet, som vidste, at kommunen tilbød boliger uden for kommunegrænsen. Beslutningen er truffet i administrationen.
- Politikerne er jo ikke med ude og se den enkelte pædagog over skulderen, ligesom vi ikke er med i maskinrummet og bestemmer, hvordan den enkelte afdeling administrerer en enkelt paragraf. Men det giver da stof til eftertanke. Der må være nogen i administrationen, som har fået røde ører over ikke at fremlægge det her politisk.

Men kigger hun tilbage, kan hun nu se, at det har været praksis i kommunen det sidste år, og som muligvis kan dateres helt tilbage til slutningen af 2012. Som formand for arbejdsmarkedsudvalget er hun politisk ansvarlig for sagen.
- Men det sker jo ind i mellem, at politikere bliver bekendt med en praksis, de ikke har hørt om tidligere. Det er en stor kommune og vi er ikke med inde i hver enkelt maskindel. Efterhånden er det jo kommet dertil, hvor politikerne koncentrerer sig om at udstikke nogle pejlemærker, og så er der en administration, der står for at implementere det, politikerne har besluttet.

Der har ikke været muligt at få en kommentar fra Gorm Hjelm Andersen, arbejdsmarkedschef i Holbæk Kommune, i sagen. I sidst uge oplyste han dog over for DR, at det var den praksis, man kørte efter i kommunen, når borgere har været længe på kontanthjælp.

Ny beskæftigelsespolitik
Nu skal det ikke være praksis længere, har arbejdsmarkedet besluttet. Derudover skal der i kommunen laves en beskæftigelsespolitik, som skal være værdisættende, fortæller Sine Agerholm til dknyt:

- Der vil vi stikke nogle retninger ud, og formulere nogle værdier for borgerne. Så det tydeligt kan ses, hvor Holbæk Kommune står

Beskæftigelsespolitik eller ej:

- Jeg tror aldrig, vi kan undgå, at det kommer bag på politikerne, at man har en bestemt praksis i nogle dele af kommunen, og så må politikerne jo se på, om det er noget man vil bevare eller ændre, siger Sine Agerholm til dknyt.

 

Holbæk Kommune har i denne måned fået en del opmærksomhed i forbindelse med at det kom frem, at en række kontanthjælpsmodtagere havde modtaget breve fra kommunen, hvori de blev tilbudt en ny bolig uden for kommunegrænsen. Tog de ikke imod tilbuddet, mistede de deres særlige tilskud til høje boligudgifter.

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dksocial.dk/artikel/holbaek-sag-er-startet-i-forvaltningen

GDPR