

KØBENHAVN: Højesteret har i dag slået fast, at Københavns Kommune ikke får medhold i den såkaldte Farvergade-sag mod Arbejdsmarkedsstyrelsen. Sagen handlede om aktivering, hvor kommunen havde bygget en række tilbud op om jobsøgning hjemmefra, hvor de aktiverede mødte op en gang om ugen på aktiveringscenteret for at få vejledning.
Men den form for aktivering lever altså ikke op til de lovkrav, der gjaldt i 2010, hvor sagen tog sin begyndelse. Og derfor fik kommunen for høj refusion.
Afgørelsen får ikke konsekvenser for Københavns ledige - både fordi reglerne er ændret, og fordi tilbuddet ikke eksisterer mere, lyder det nu fra kommunen.
Arbejdsmarkedsstyrelsen krævede oprindeligt 390 mio. kr. tilbage fra Københavns Kommune. Et krav som senere blev reduceret kraftigt til først 65 mio. kr., dernæst 60 mio. kr. Kommunens tolkning af reglerne var, at der ikke var et ubetinget fremmødekrav på 25 timer, og at en mere individuelt tilrettelagt indsats derfor var inden for rammerne.
Meget principiel sag
Direktør i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen, Kaj Ove Christiansen, er ærgerlig over Højesterets afgørelse:
- Vi tager naturligvis afgørelsen til efterretning. Sagen var meget principiel for kommunerne og KL. Nu er sagen afgjort, og det er tid til at se fremad. Sagen er fra 2010 og har ikke nogen konsekvenser for ledige københavnere.
Advokat og partner fra Horten, Anders Valentiner-Branth forklarer:
- Jeg er selvfølgelig overrasket over dommens udfald, men lige som min klient tager jeg den til efterretning. Det var en meget principiel sag, og jeg anbefalede derfor min klient, at sagen skulle prøves.
Efter Østre Landsrets afgørelse i december 2012, valgte kommunen at anke sagen til Højesteret. Sagen var principiel for kommunerne og KL og dermed også en vigtig sag for Københavns Kommune at få afklaret. KL valgte i den forbindelse at træde ind i sagen til støtte for Københavns Kommune.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.