DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Lærere får arbejdstidsaftale på det statslige område i hus

Ny statslig aftale bygger på den kommunale aftale fra OK18, men indgår i det kommende samlede OK21-resultat.

På absolut bagkant af OK18 har Lærernes Centralorganisation og staten indgået en arbejdstidsaftale for det statslige område. Aftalen bygger på den arbejdstidsaftale for det kommunale, der blev indgået i eftersommeren.

I modsætning til den kommunale aftale, der blev godkendt ved en separat afstemning, bliver aftalen for det statslige område en del af OK21-resultatet og skal indgå i afstemningen om dette, når de øvrige dele af en ny overenskomst er forhandlet på plads. Den statslige aftale vil i givet fald den få virkning for skolerne fra 1. januar 2022 og være fuldt implementeret fra skoleåret 2022/2023.

Det forpligtende samarbejde, som aftalen er udtryk for, "er nyt for hele det statslige område", siger formanden for Lærernes Centralorganisation og Danmarks Lærerforening, Gordon Ørskov Madsen, i en kommentar. Han kalder af samme grund aftalen "et vendepunkt".

- Vi står med en rigtig god aftale. Opgaven har været at oversætte aftalen fra det kommunale område til den statslige virkelighed med mange forskellige skoleformer, og det synes, jeg vi er lykkedes med. Samtidig har vi haft fokus på, at aftalen skulle have samme værdi som den kommunale aftale, og her er vi også nået i mål, siger Gordon Ørskov Madsen.

 

Se aftalen.