
Der er nemlig alt for få, der melder sig, lyder det fra Socialtilsyn Nord, der står for tilsynet på området, fortæller DR Nordjylland.
I første halvår af 2014 har de nordjyske kommuner kun fundet 40 nye plejefamilier - men der er brug for op mod fem gange så mange - nemlig omkring 200 familier.
- Vi er faktisk noget bekymrede for, om der vil være nok plejefamilier i fremtiden, siger Tina Mørk, der er myndighedschef i Socialtilsyn Nord.
Også Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår, er bekymret. Med så få familier, der søger om at blive godkendt, kan det nemlig være svært at finde en familie, der passer sammen med barnet.
- Så er der en større risiko for, at anbringelsen bryder sammen, og det er jo en voldsom begivenhed for barnet, siger Rasmus Kjeldahl.
1. januar 2014 trådte ordningen med landets nye socialtilsyn i kraft, og det er blandt andet der igennem, at nye plejefamilier skal godkendes.
- Det kan jo være, at nogle tænker, at det måske er blevet svært at blive godkendt, siger Tina Mørk fra Socialtilsyn Nord som en mulig årsag til de manglende ansøgninger.
Socialtilsyn Nord opfordrer de nordjyske kommuner til at øge indsatsen for at rekruttere flere familier - blandt andet ved at afholde informationsmøder.
Bedre vilkår ønskes
Ifølge formanden for Plejefamiliernes Landsforening handler det om, at gøre det mere attraktivt at være plejefamilie.
- Vores erfaring er, at mange bliver forskrækkede, når de konstaterer, hvad det er for vilkår, man arbejder under som plejefamilie, siger landsformand Jens Vegge Bjørck til DR Nordjylland.
Ifølge formanden har foreningen flere gange påpeget overfor Socialministeriet og de danske kommuner, at det er nødvendigt at sikre ordentlige vilkår for plejefamilier, hvis man vil have kvalificerede familier til at tage sig af de udsatte børn, man gerne vil anbringe.
Det handler ifølge Jens Vegge Bjørck blandt andet om løn, manglende pension og opsigelsesvarsler.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.