dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat
Red Barnet lancerer rådgivning om børn på flugt
Red Barnet lancerer rådgivning og podcast til lærere og pædagoger, der møder børn på flugt, fx fra Ukraine.
Foto: Tim Kildeborg Jensen, Ritzau Scanpix

Red Barnet lancerer rådgivning om børn på flugt

Ny rådgivning og podcast-serie er rettet til pædagoger og lærere, der i institutioner og skoler møder børn på flugt fx fra Ukraine.

Red Barnet lancerer nu en særlig rådgivning og podcast-serie til lærere, pædagoger og andre fagpersoner, der tager sig af af børn på flugt, fx fra Ukraine, oplyser organisationen.

Podcastserien "Tag godt imod børn på flugt" giver over foreløbig fire afsnit konkrete råd til skolernes fagpersonale om, hvordan de kan være med til at give børn på flugt en ny hverdag i Danmark. Med i både podcast og rådgivningen er Red Barnets psykologer, bl.a. Anne-Sophie Dybdal, der har lang erfaring med at hjælpe børn i katastrofe- og konfliktområder.

- Lærere og pædagoger efterspørger konkret viden om, hvad de skal være opmærksomme på, når de taler med og støtter de børn, der lige nu kommer fra Ukraine. Vi vil gerne være med til at give dem de værktøjer, og det håber vi at kunne bidrage til gennem vores rådgivning og podcastserie, siger Ane Lemche.

Red Barnet tilbyder også fagpersoner en dags gratis træning i psykologisk førstehjælp. Træningen er målrettet fagpersoner, der i deres rolle vil få daglig kontakt med børn, som enten er direkte involveret i eller har tilknytning til krisen i Ukraine, eller til andre børn, der viser tegn på krisereaktioner.

Man kan læse mere om både rådgivning og podcastserie på Red Barnets site taggodtimod.dk - under 'fagpersoner'. Sitet byder også på råd, vejledning, kurser og inspiration om den gode modtagelse af børn og familier på flugt.

cwa

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.