dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Svendborg vil være bedre til sagsbehandling især i Familieafdelingen

På børnehandicapområdet blev 69 pct. af sagerne i 2022 omgjort af Ankestyrelsen. Nu gennemgås alle afgørelser for at få tallet ned, og handicapteamet er opnormeret.

SVENDBORG: En såkaldt faglig controller gennemgår nu alle afgørelser på Børn- og ungeområdet i Svendborg Kommune og tager læring fra dem med på afdelingsmøde, så alle sagsbehandlere orienteres. Det er en af handleplanerne i kommunens administration for at styrke den juridiske kvalitet i kommunens sagsbehandling, fremgår det af referatet fra det seneste byrådsmøde.

På det samlede socialområde blev 36 pct. af ankesagerne i 2022 ændret eller hjemvist efter borgeres klager over afgørelserne til Ankestyrelsen. På nationalt plan var omgørelsesprocenten i gennemsnit 37,5.

Men ser man alene på omgørelserne inden for børnehandicap-området, hvor der var flest sager, var omgørelsesprocenten på 69 pct i 2022 mod 38 pct. året før. På nationalt plan var gennemsnittet i 2022 her på 48,8 pct.

- Den høje omgørelsesprocent er slet, slet ikke tilfredsstillende, og der er allerede igangsat initiativer, som skal nedbringe tallet. Så ja, vi har fokus på det, vi gør noget ved det, og det skal nok blive bedre, sagde formand for børne- og unge- og uddannelsesudvalget Henrik Nilsen (K) ifølge Fyens Stiftstidende på byrådsmødet. Han gjorde også opmærksom på, at kommunen årligt træffer mere end 7.000 afgørelser efter serviceloven.

Praksis skal ændres

Med en faglig controller i Familieafdelingen er der nu særligt fokus på principafgørelser, der kan være med til at udvikle og ændre praksis i det daglige sagsbehandlingsarbejde.

Derudover er handicapteamet siden september sidste år opnormeret, så der er en fuldtids teamleder tilknyttet teamet, der nu hedder Specialteamet. Her gennemgår lederen afgørelserne og tager dem med til brug for læring på møder. Derudover varetages sager fremover af samme medarbejder hver gang for at sikre ensartethed og kvalitet.

Samlet set blev der på det sociale område i 2022 behandlet 78 ankesager fra borgere i Svendborg Kommune, hvoraf de 28 sager blev ændret eller hjemvist.

Det er i forbindelse med Ankestyrelsens årlige opgørelser over klager og omgørelsesprocenter fra de enkelte kommuner til brug i Danmarkskortet, at kommunalbestyrelserne skal tage stilling til eventuelle handleplaner for at styrke sagsbehandlingen.

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.