dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Bosted gav urigtige oplysninger i ætsningssag

Nordsjællands Politi afviser forklaring fra bostedet, hvor 30-årige Nanna Kirstine Dahl blev fundet med store ætsningsskader.
23. DEC 2024 10.10

Det var ikke rigtigt, da HabitusHuset Ny Mårumvej i foråret fortalte Hvidovre Kommune, at politiet havde lukket sagen om Nanna Kirstine Dahl, der blev fundet på sit bosted med store ætseskader som en ‘uforsætlig hændelse’.

Det fortæller politiinspektør ved Nordsjællands Politi, Morten Kaare Pedersen til Radio IIII.

- Det er vigtigt for mig at understrege, at sagen ikke på noget tidspunkt har været henlagt. Sagen er blevet efterforsket fra den dag, det bliver anmeldt. Den har ikke været nedlagt eller henlagt på noget tidspunkt, siger han.

Men i en politianmeldelse, som Hvidovre Kommune indgiver 8. maj, skriver en teamkoordinator:

“Vi som kommune er informeret (fra bostedet) om at Nordsjællands Politi har besøgt bostedet og afhørt tilstedeværende medarbejdere og lukket sagen som en ‘uforsætlig hændelse’.”

Det var Hvidovre Kommune, der betalte for, at Nanna Kirstine Dahl boede på HabitusHuset Ny Mårumvej. Nanna Kirstine Dahl døde efter en måneds indlæggelse på hospitalet af følgevirkningerne til ætsningsskader.

Direktør for Habitus Martin Godske ønsker ikke at stille op til interview i sagen, men oplyser i et skriftligt svar, at politiet på dagen for Nanna Kirstine Dahls ulykke sagde, at de ville henlægge sagen.

“Vi er senere blevet opmærksomme på, at en politimæssig 'henlæggelse' er noget andet end at 'lukke en sag', skriver han.

Martin Godske er ikke vendt tilbage med svar på, hvem der havde fået besked om, at sagen skulle henlægges, og hvorfor bostedet endte med at konkludere, at sagen var lukket som ‘en uforsætlig hændelse’.

Politiinspektør i Nordsjællands Politi Morten Kaare Pedersen kan ikke svare på, hvorfor bostedet gav indtryk af, at sagen var blevet lukket ned.

- Det kan jeg ikke sige noget præcist om. Jeg kan blot konstatere at sagen har været i gang hele tiden, siger han til Radio IIII.

Tidligere på året var det en anden myndighed, nemlig Styrelsen for Patientsikkerhed, der gik i rette med bostedets oplysninger i sagen.

I et interview med mediet Socialmonitor den 3. juli i år udtalte direktør for Habitus, Martin Godske:

- Vi har selv været i tvivl om, hvorvidt vi har håndteret ulykken rigtigt. Derfor har vi bedt Styrelsen for Patientsikkerhed, der er auditerende på det område, om at evaluere vores håndtering. Den mener ikke, der har været noget at kritisere.

Den udlægning kunne Styrelsen for Patientsikkerhed dog ikke genkende og skrev i en mail:

- Styrelsen for Patientsikkerhed kan ikke genkende den udlægning men kan ikke udtale sig yderligere, da der er tale om en politisag, lød det fra styrelsens pressetjeneste til RADIO IIII.

Konfronteret med Styrelsens opfattelse, udtalte Martin Godske dengang til Radio IIII:

- Det er jeg lidt overrasket over. Jeg ved bare, at den ansvarshavende sygeplejerske, som vi har i Habitus, har haft kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed, siger han og gentager, at hun her fik at vide, at der ikke var noget at kritisere.

Martin Godske holder i et skriftligt svar fast i, at Styrelsen for Patientsikkerhed vurderede at bostedet handlede rigtigt i sagen om Nanna Kirstine Dahl.

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social.

Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.