
KØBENHAVN: Det skal være slut med mænd, der kræver, at kvinders mødom skal være intakt ved indgåelse af ægteskab. Slut med forældre, der styrer børns tøjvaner, venner og fritidsaktiviteter med hård hånd og ikke mindst slut med børn i fjerde klasse, der kontrollerer skolekammerater socialt i byens skolegårde.
Beskæftigelses- og integrationsforvaltningen i København nedsatte i efteråret en ekspertgruppe, der fik til opgave at levere anbefalinger til indsatsen mod social kontrol i kommunen.
Tirsdag præsenterer ekspertgruppen sine anbefalinger, der slet og ret skal bidrage til at få andelen af københavnske borgere, der bliver udsat for social kontrol, til at falde, skriver Berlingske.
Et kardinalpunkt i rapporten er en styrket indsats mod social kontrol på byens friskoler. Derfor anbefaler ekspertgruppen, at kommunen fremadrettet insisterer på dialog og samarbejde med friskolerne om social kontrol, og at friskolerne får tilknyttet socialrådgivere, der kan opfange signaler fra børn, der mistrives, hvilket kan være tegn på social kontrol.
Integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R) er overordentlig tilfreds med de anbefalinger, som ekspertgruppen til forebyggelse af social kontrol er kommet med. Hun lægger ikke skjul på, at hun vil fokusere på tvangsfjernelser og manglende underretninger.
- Nogle gange skal der sættes langt hurtigere ind. Ikke med 117 socialrådgivere og psykologer. Nogle underretninger skal føre til tvangsfjernelse meget hurtige end i dag. Jeg tror, at man skal tvangsfjerne meget tidligere end i dag, siger borgmesteren.
- Det nye mantra er, at man nærmest ikke tvangsfjerner børn, og jeg accepterer, at det er den faglige vurdering, men jeg kan bare konstatere, at jeg blandt danske og etniske familier oplever situationer, hvor både fagpersonale og de unge siger: 'Hvorfor blev jeg ikke tvangsfjernet noget før?'.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.